Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

OREA favoriti sedmice

12.10.2023.

LOLA suit

1. LOLA suit

Lola tees je BiH brend čija je misija održiva moda te etička i ekološka proizvodnja. Koriste prirodne, prozračne, antialergene i ekološki prihvatljive materijale poput viskoze, lana i pamuka. Krojevi su zanimljivi i funkcionalni, a svaki artikal se kroji individualno po narudžbi.

I sama sam vlasnica jednog LOLA suit kompleta i mogu reći samo da osim što zadovoljava sve moje kriterije za kupovinu (prirodni materijali, ekološki osviješten brend, kroj koji laska mojoj liniji...) nećete proći nezapaženo kada u njemu prošećete, bilo u prirodi ili na nekom eventu.

SILK FACTORY kapa za spavanje

2. SILK FACTORY, kapa za spavanje

Silk Factory je hrvatski brend koji ručno izrađuje proizvode od 100% svile u skladu sa željama i potrebama kupaca. Koristi najbolje prirodne materijale i tako pomaže u očuvanju prirode, a istovremeno ostvaruje zadivljujuće rezultate na kosi, licu, koži.

Silk Factory u svojoj ponudi ima razne boje svilenih materijala koje možete personalizirati i prilagoditi veličini koja Vam je potrebna.

„Silk Factory kapa za spavanje napravljena od mekane, glatke i prirodno hipoalergijske svilene tkanine. Sprječava isušivanje kose, omogućue frizurama da zadrže oblik, te pomaže u cirkulaciji krvi.“

Ja osobno već neko vrijeme koristim svilene gumice, jastučnice i masku za spavanje, a kod ovog brenda sam pronašla i kapu za spavanje, što je posebno praktično za putovanja jer moje jastučnice često ne odgovaraju veličini jastuka u hotelima i apartmanima.

TUFNA, „Jade&Gold Leaf“ naušnice

3. TUFNA, „Jade&Gold Leaf“ naušnice

„Brend Tufna nastao je 2015. godine i do danas su se u radionici smjenjivali različiti materijali, tehnike i ideje. Posljednje četiri godine posvećene su nakitu od polimerne gline koja pruža nebrojeno mnogo mogućnosti za jedinstven dizajn. Naušnice kao omiljeni komad nakita, trenutno su najzastupljenije, a nudimo vam i priliku da sami osmislite dizajn svog unikatnog komada nakita.“

Iz ove trgovine sam odabrala ručno izrađene naušnice od polimerne gline koje mi se čine kao idealan dodatak jesenskoj garderobi. Podignut će svaku kombinaciju i dati joj jedinstveni pečat.

FANTEA, makrame držač Lara

4. FANTEA, makrame držač Lara

Fantea je domaći brend iz Hrvatske iza kojeg stoji Matea Fanuko koja ručno plete makrame dekoracije prema željama i narudžbama kupaca: zidne dekoracije, držač za cvijeće, makrame listove, zavjese, nadstolnjake, duge, košare, nakit, pozadine za fotografiranje i foto propse...

Njeni se makramei nalaze u domovima diljem svijeta.

Kao favorit sam odabrala boho držač za biljke LARA koji će u svaki dom unijeti dašak topline u nadolazećim hladnijim danima.

BORSETTA, Noemi big torba

5. BORSETTA, Noemi big torba

Borsetta je brend koji su pokrenule jedna snaha i svekrva iz Sarajeva, modernih, unikatnih, ručno pletenih, ženskih torbica. Torbice su jako posebne i mogu ih nositi žene svih generacija.

Početak priče je vrlo zanimljiv... svekrva je snahi plela torbice iz ljubavi, a onda su došle na ideju da svoju priču pretvore u priču koju će prenositi drugim djevojkama i ženama poput svojih proizvoda.

Mene je ova torbica podsjetila na torbicu kakvu je imala moja baka, ali mogu zamisliti da ju i sama nosim danas kao vrlo elegantan i poseban komad. Boja je neutralna pa ju je lako kombinirati sa različitom garderobom.

 

Autorica: Ivana Karmišević, urednica Cup of Tea Living Magazina.

Tekst preuzet iz Cup of Tea Living Magazina no. 70. (24.09.2023)